WebShop

 

A XXI. században teljesen természetes igény, hogy a kereskedelmi vállalkozások a vásárlóikat az Interneten is szeretnék elérni. A legnagyobb célcsoportot a publikus webáruházak üzemeltetése révén tudják megszólítani, de a nagykereskedelmi vállalkozások számára is egyre fontosabbá válik a dedikált viszonteladóikkal fenntartott kapcsolatuk elektronikus irányba terelése.
Az eProffIT szoftvert használó partnereink részére mindkét területre kész megoldást kínálunk.
 
1.       Webáruházi kapcsolat – eProffIT WÁ.
A kereskedelmi vállalkozások többsége már üzemeltet valamilyen publikus webáruházat. Ezeknek az alkalmazásoknak közös jellemzője, hogy a termékek értékesítési felületén kívül egyéb speciális komponenseket is tartalmaznak (speciális designelemek, animációk, promóciós felhívások, bannerek, stb.). Nem ritkán olyan adatok kezelésére is fel vannak készítve, amelyeket nem célszerű „bevinni” egy integrált vállalatirányítási rendszerbe. Mindenki érzi, hogy meg kell tartani az egyébként kifogástalanul működő webáruházat, ugyanakkor küszöbön áll az új vállalatirányítási rendszer bevezetése.
Az ilyen helyzetben leggyakrabban felmerülő kérdések:
-          Hogyan lehetne megőrizni a megszokott, jól működő webáruházat?
-          Hogyan lehetne megoldani, hogy ne kelljen két helyen karban tartani a cikktörzset, valamint az árakat és az akciókat?
-          Át kell-e alakítani a készletgazdálkodási folyamatokat, és ha igen, akkor milyen módon?
A fent jelzett és a fent nem jelzett kérdésekre is megoldást jelent az eProffIT szoftver WebÁruház modulja, az eP-WÁ. A modul egy olyan adatkapcsolati interfész, amely biztosítja:
 
-          a szükséges alapadatok – termékek törzsadatai, árak, fizetési módok, stb. – webáruház felé történő teljesen automatizált átadását, valamint
-          a webáruházban keletkező megrendelések összes adatának – termékek, eladási árak, vevőadatok, stb. – szintén teljesen automatizált beforgatását az eProffIT szoftver adatbázisába.
 
Az eP-WÁ modul alkalmazása révén elérhető főbb előnyök:
 
-          Az eProffIT szoftverben csekély plusz munka elvégzésével kiváltható a termék adatok webáruházban történő teljes karbantartása, ami jelentős megtakarítást jelent.
-          A webáruházban keletkező vevői megrendelések emberi beavatkozás nélkül be vannak terelve az eProffIT szoftver komplex rendeléskezelő moduljába, így ezek a rendelések is beépülnek a standard készletgazdálkodási folyamatokba.
 
Az eP-WÁ modul alkalmazásba vételéhez természetesen szükség van a webáruházat fejlesztő és támogató szoftveres csapat aktív közreműködésére. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a megőrzésre érdemes webáruházi alkalmazások esetén kifogástalan az együttműködés a felek között.  
 
2.       Webes rendelési modul – eProffIT WR.
A nagykereskedelmi vállalkozások életében rendkívül fontos feladatot jelent a viszonteladóik rendeléseinek a befogadása, minél kevesebb munka befektetése árán történő feldolgozása. Sajnos még ma is gyakoriak az e-mailben, vagy akár faxon megküldött rendelések, de a telefonos rendelések sem példa nélküliek.
                A dedikált viszonteladók rendeléseinek befogadására az eProffIT szoftver WR modulja jelenti az optimális megoldást. Működésének főbb jellemzői:
-          A dedikált viszonteladó jogot – elérési címet, továbbá hozzáférési nevet és jelszót – kap a modul használatához. A saját számítógépén működő böngészőből a kapott címen bejelentkezve, az eProffIT WR felületen találja magát.
-          Ezen a felületen lehetősége van az új megrendeléseinek a berögzítésére, illetve a régi megrendeléseinek a megtekintésére (státusz nyomon követése), továbbá a kereskedő terméktörzsében történő böngészésre.
-          Fontos körülmény, hogy a viszonteladó a vele megkötött szerződésben rögzített árakat látja, illetve – konstrukciótól függően – a listaárakból a szerződése szerinti kedvezményeket kapja automatikusan.
-          A WR modul önálló adatbázist használ, amely szinkronizációs kapcsolatban áll a kereskedelmi vállalkozás megfelelő (nagykereskedelmi raktár, vagy cégközpont) telephelyének az adatbázisával. Így biztosított a megrendelés adatok nagyon gyors (1-2 percen belüli) megjelenése az eProffIT szoftver komplex rendeléskezelő moduljában, ahol megtörténik a készletfoglalás, illetve szükség esetén a szállítói utánrendelés.
Az eP-WR modul használata révén tehát tényleges megtakarítás érhető el, hiszen az eProffIT szoftvert használó vállalkozásnál már nem lesz szükség manuális beavatkozásra a viszonteladói rendelések berögzítéséhez, ezt a munkát ugyanis maguk a viszonteladók fogják elvégezni. Ezzel együtt jelentősen nőni fog a viszonteladók elégedettsége, mert a rendeléseiket nem csak feladhatják, hanem azok státuszát figyelemmel is kísérhetik a világ bármely, Internet eléréssel rendelkező pontjáról, a nap 24 órájában, és a hét minden napján.


 

Szakmai oldalak

hasznos linkek

tovább

Kapcsolat

üzenetküldés
 

tovább

patika-lap.hu

Gyógyszerinformációs és kereskedelmi portál

tovább