Törzsvásárlók

 

Minden kereskedelmi vállalkozás törekszik arra, hogy minél nagyobb olyan vevőkört alakítson ki, amelynek tagjai rendszeresen tőle vásárolnak. Ennek a vevőkörnek a kialakításához, és megtartásához a legkülönfélébb promóciós módszereket alkalmazzák. Ezen módszerek jelentős hányada az ún. törzsvásárlói rendszerek körébe sorolható.
A különféle törzsvásárlói rendszerek közös jellemzője, hogy a vevők azonosításához valamilyen – papír vagy plasztik – kártyát használnak. Célszerű, de nem kötelező a törzsvásárlókat regisztrálni, és név szerint nyilvántartani. Az eProffIT szoftver mindkét közelítésmódot – anonim vagy nevesített törzsvásárlói kártya – támogatja. A kártyán annak azonosítóját célszerű vonalkód formájában is megjeleníteni, hogy a pénztárgépeknél többnyire egyébként is használt vonalkód olvasó segítségével egy pillanat alatt megtörténhessen a törzsvevő azonosítása. 
Az eProffIT szoftverben lehetőség van többféle törzsvásárlói „klub”, vagyis kártyatípus kialakítására. Így egymás mellett létezhet pl. arany, ezüst, bronz, normál, VIP, diák, nyugdíjas, saját dolgozói, stb. kártya.
 
A szoftver kezeli az egyes törzsvásárlói csoportokhoz, vagyis kártya típusokhoz kapcsolódó kedvezményeket is.
 
-       A legegyszerűbb esetekben a törzsvásárlói kártya felmutatója:
·         minden vásárlás alkalmával kap X% kedvezményt; vagy
·         az adott egyszeri vásárlás értékének függvényében kap kisebb vagy nagyobb kedvezményt („lépcsőzetes” kedvezmény).
-       Összetettebb esetben a kedvezmény mértéke egy előre meghatározott, a törzsvásárlói szabályzatban is rögzített időszakban realizált, halmozott vásárlási érték függvénye. A kedvezmény ilyen esetben is többnyire „lépcsőzetes”. Mindegyik lépcsőhöz más-más kedvezmény mérték tartozik.
-       Lehetőség van arra, hogy adott tulajdonsággal felruházott termékeket (pl. dohányáru, göngyöleg) kizárjanak a kedvezményes termékek köréből.
-       Beállítható, hogy mekkora időszak (pl. a tárgyhó, és az azt megelőző X hónap) vásárlási értékei alapján számolja a program a kedvezmény alapját jelentő halmozott vásárlási értéket.
-       Megoldható, hogy az adott törzsvásárló egy, az adott kártyához beállított limit összeget fogyasszon el. Jellemzően a dolgozói kártyák működnek így, amikor a munkáltató egy adott időszakban (pl. naptári évben) csak egy előre meghatározott maximális összeg erejéig kívánja a munkavállalói részére biztosítani a kedvezményeket.
 
A törzsvásárlók vásárlási adatai a szoftver adatbázisában vannak tárolva. Az eProffIT szoftverben lehetőség van ezeknek az adatoknak a részletesebb elemzésére.
 
Több telephelyes vállalkozások esetében – az általunk javasolt adatáramlási technológia alkalmazása, üzemeltetése esetén – a hálózat minden pontján azonos adatokból, vagyis a hálózat egészében realizált vásárlások összértéke alapján dolgozik a rendszer. Egy adott vásárlási érték annak realizálását követő néhány percen belül az összes telephelyen tükröződik az adott törzsvásárló halmozott forgalmában.
 
A törzsvásárlói rendszer szorosan kapcsolódik az eProffIT szoftver által kezelt kedvezmény-rendszerhez, amelyről külön menüpontban tájékozódhat részletesebben.

Szakmai oldalak

hasznos linkek

tovább

Kapcsolat

üzenetküldés
 

tovább

patika-lap.hu

Gyógyszerinformációs és kereskedelmi portál

tovább