Ajándékkártya (Gift Card)

 

Egyre divatosabb ajándékozási formát jelentenek az ajándékkártyák, az ún. "Gift Card"-ok. Ezek speciális designja vonzó lehet egy-egy korcsoportnak, ami önmagában is kellemes meglepetést jelenthet a megajándékozott számára. Az ajándékozót pedig mentesíti az ajándéktárgy kiválasztásának nehézségei alól, rábízva azt a megajándékozottra.
 
A hazai kereskedelmi gyakorlatban alkalmazott ajándékkártyák túlnyomó többsége esetében a következő korlátokkal szembesülnek a vásárlók (ajándékozók és ajándékozottak egyaránt):
-       Valamilyen fix, előre meghatározott összeg elköltésére jogosítják fel a kártya birtokosát: ez az összeg a kártya névértéke, pl. 1000, 2000, 5000 Ft, stb. Az ajándékozó csak ezek közül választhat.
-       A kártyán lévő összeget (a kártya értékét) egyetlen vásárlás keretében kell elkölteni teljes egészében. A megajándékozottnak ez nem mindig kényelmes, hiszen a pillanatnyi áruválaszték függvényében nem mindig tud vagy akar annyit költeni.
 
A Proff-IT kassza szoftver esetében kötöttségektől mentes módon használhatóak a Gift Cardok:
-       A kártyákat azok megvásárlásakor tetszőleges összeggel lehet „feltölteni”. A kártya egyenlegének felső határa a kibocsátó vállalkozás által meghatározható.
-       Áru vásárlásakor a Gift Card fizetőeszközként használható. A kártyával tetszőleges összeget (természetesen legfeljebb az aktuális egyenleg értékéig) lehet kifizetni, nem kötelező a teljes összeget egyazon vásárlás alkalmával elkölteni. A Gift Card értéke tetszőleges számú alkalommal, részletenként használható fel.
-       A Gift Cardra tetszőleges gyakorisággal újabb összegeket lehet feltölteni.
-       A Gift Card egyenlegét a szoftver vezeti, arról a szükséges információk (feltöltési és vásárlási tranzakciók pontos adatai) rendelkezésre állnak.
-       Bolthálózat esetén a Gift Card az összes üzletben használható fizetőeszközként.
 
Kizárólag a partnereink döntésén múlik, hogy kívánnak-e élni az ajándékkártyák kezelésének fentebb bemutatott, rugalmas lehetőségeivel. Ezen tágabb keretek között ugyanis könnyen megvalósítható a korábban bemutatott, kötöttebb működési mód is.

Szakmai oldalak

hasznos linkek

tovább

Kapcsolat

üzenetküldés
 

tovább

patika-lap.hu

Gyógyszerinformációs és kereskedelmi portál

tovább